Een nieuwe huisstijl, maar waarom? We vertellen er graag over, maar eerst een geschiedenislesje over het ontstaan van Wakker Zonwering.

Ooit startte wijlen Dirk (Dick) Wakker zijn eigen zeilmakerij in een kleine schuur in het Oude Dorp. Niet lang daarna kwamen daar de befaamde 'doekjes' bij; deze werden op maat gemaakt en op het kozijn geplaatst tegen de zon. Sommigen kennen de kleuren misschien nog wel: rood, oranje of groen. Dat was zo'n beetje de hele collectie zonweringdoek in die tijd 😉 Een nieuwe bedrijfstak was geboren: buiten-zonwering. Het bleef niet bij raamdoekjes; het aanbod groeide gestaag. In de loop der jaren nam de zonwering een steeds grotere plek in binnen het bedrijf. De zeilmakerij bleef echter ook voortbestaan. Later werd deze hoofdzakelijk gerund door zoon Auke. Samen met zijn broer Dirk jr. had hij het bedrijf overgenomen van hun vader.

Beiden stonden zij met enthousiasme aan het roer van Wakker Zonwering en hebben zij het bedrijf verder opgebouwd vanuit hun passie voor service en oog voor de klant. De broers hebben na 17 jaar samen besloten om hun onderneming te splitsen in twee afzonderlijke en zelfstandige bedrijven. Sinds eind 2023 heeft Wakker Zonwering dus geen afdeling zeilmakerij meer.

Concreet betekent dat het volgende:
-Dirk is met Wakker Zonwering op Texelstroom 3 op Urk gebleven. Daar vormt hij samen met medewerkers Lub en Nico het team van Wakker Zonwering. 
-Auke heeft de zeilmakerij verhuisd naar Het Noord in Ens. Op dit nieuwe adres zet hij zelfstandig het bedrijf voort onder de naam Wakker Zeilmakerij. Klanten kunnen hier terecht voor allerlei soorten industriële en agrarische zeilproducten, verandazeilen etc. Binnenkort komt zijn nieuwe website online.

Omdat zonwering & veranda's nu nog de enige activiteit is van Wakker Zonwering, wilden wij graag een logo en huisstijl die daar beter bij past. Daarbij vonden wij het heel belangrijk dat we als Wakker Zonwering herkenbaar zouden blijven, ondanks een nieuw logo. Wij denken dat dat heel goed gelukt is. Binnenkort krijgt ook de website nog een fijne update, dus bezoek deze binnenkort nog eens!
Het vorige logo blijft in gebruik door Wakker Zeilmakerij dus dat zul je ook nog regelmatig tegenkomen.

Met deze nieuwe huisstijl kunnen we weer een hele tijd vooruit. Met onverminderd enthousiasme hopen wij nog vele klanten blij te gaan maken met onze service & kwaliteit!

 

Inspiratie

Inclusief montage

50

50 jaar ervaring

Vakkundige oplevering